Kitchens

All About Creating Vistas: Pitlochry House Captures the Essence of Contemporary Living

All About Creating Vistas: Pitlochry House Captures the Essence of Contemporary Living

Fabian Architects and Make Studio (FAMA) were recently contracted to breathe new life into this home in Bakoven, Cape Town through an intervention that culminated in a complete renovation and an extension. The project saw the existing home transformed from an old and...

read more
Material Durability, Passive Energy & Wildfire Resistance Beside an 8,000-Foot-Tall Extinct Volcano

Material Durability, Passive Energy & Wildfire Resistance Beside an 8,000-Foot-Tall Extinct Volcano

Dubbed CAMPout and designed by Faulkner Architects with NICOLEHOLLIS, this 353-sq-metre house is a courtyard driven, earth sheltered, insulated concrete ground form. Outdoor furnishings use materials and tonal qualities that further reinforce a quiet presence to allow...

read more
A Summer Home for a German Couple of Engineers-Come-Property Developers in Camps Bay

A Summer Home for a German Couple of Engineers-Come-Property Developers in Camps Bay

Up close with three design strategies that follow through every detail: durability, minimalism and practicality, the purpose of this project was to design large enough to accommodate an extended family from both the US and Germany. The original 1980’s structure...

read more
The Opposite of Fussy: Open & Casual Quintessential Beach Retreat In Kauai, Hawaii

The Opposite of Fussy: Open & Casual Quintessential Beach Retreat In Kauai, Hawaii

Set amidst mature palm trees, project Hale Nukumoi’s central living area is like a Swiss army knife – very simple with many ways to function. The complex is ready-made for family and friends. An indoor/outdoor lifestyle is exemplified by the home’s airy design: large...

read more
How Architecture Can Work Towards a Common Vision & Goal From Technical & Social Angles: The Story of Two-Families-Come-One

How Architecture Can Work Towards a Common Vision & Goal From Technical & Social Angles: The Story of Two-Families-Come-One

Spread across two main living levels as well as a basement that opens out onto the pool terrace and a rooftop level with extensive gardens, the program for project Sound House was unique in that it needed to accommodate a large family of two adults and six children....

read more
Rare Opportunity: 10% OFF All Plantation Shutters ONLY UNTIL Sunday 31st JULY!

Rare Opportunity: 10% OFF All Plantation Shutters ONLY UNTIL Sunday 31st JULY!

There’s good news amidst the load-shedding and winter blues: To strike that classic, chic interior look-and-feel that brings the essential element of immediate style and the function of security to your home, Plantation Shutters holds the key.     These...

read more
Float like a Butterfly (& Decorate Like a Dream): Elevate Your Organisation Game & Optimise Space with these Smart Storage & Display Shelves

Float like a Butterfly (& Decorate Like a Dream): Elevate Your Organisation Game & Optimise Space with these Smart Storage & Display Shelves

  Whether installed for more storage space or as a decorative wall accent to organise your essentials, Castle Timbers floating wall shelves are attractive and functional. They help you save precious floor space in homes that are short on square meterage as they...

read more
This is What a Combination of Energetic Wood, Delicate Stone & Glass is Capable of at the Selva Alegre Residence in Ecuador

This is What a Combination of Energetic Wood, Delicate Stone & Glass is Capable of at the Selva Alegre Residence in Ecuador

  Selva Alegre was created to take inspiration from its surrounding environment: the Andes Mountains in Ecuador. The project was seen as a modern version of the historic Spanish hacienda that dominates the mountainous landscapes from Columbia to Peru. The...

read more
Art House in the Birthplace of Silicon Valley: Back to Front & Inside Out with all Entertaining Spaces Connecting to the Courtyard

Art House in the Birthplace of Silicon Valley: Back to Front & Inside Out with all Entertaining Spaces Connecting to the Courtyard

When the lot adjacent to their house came on the market a few years ago, the owners saw an opportunity to expand beyond their small house in Palo Alto (leader in cutting-edge technological development) where they had lived for 20 years, raising their four children....

read more
Owners in the Untamed Spirit of the Wild West Share a Love for Disciplined Japanese Culture

Owners in the Untamed Spirit of the Wild West Share a Love for Disciplined Japanese Culture

  The four-bedroom home is arranged around a series of garden courtyards that complement the home’s sweeping views over a pond to the Tetons beyond, creating a setting the owner’s call Tengoku, Japanese for 'paradise'. Tengoku Residence embraces its natural...

read more
Yellowstone Residence: Like a Barnacle Clinging to its Precarious Perch in Big Sky, Montana

Yellowstone Residence: Like a Barnacle Clinging to its Precarious Perch in Big Sky, Montana

  Perched at 2, 470 metres on the side of a mountain in Montana’s Madison Range, the massing and materials of this house are sourced from the powerful landscape – as is its mood. The exterior of the house is a composition of Cor-ten steel and board-formed...

read more
Cues from the Sea & Sky in this Fusion of Two Styles that Celebrates a Site’s Natural Gifts

Cues from the Sea & Sky in this Fusion of Two Styles that Celebrates a Site’s Natural Gifts

  The expansive vista of wildflower-laden bluffs meeting the churning Pacific where gray whales seasonally leap from the waves is the unique and dynamic setting of this home for a couple with nostalgic connections to their East Coast roots and a newfound desire...

read more
A 1960s Residence is Reimagined and Hovers Over a Nature Reserve in California’s Bay Area

A 1960s Residence is Reimagined and Hovers Over a Nature Reserve in California’s Bay Area

  Affectionately dubbed the ‘doughnut house’, it had an open area in the centre containing an internal courtyard – entering the home involved first walking through and underneath it, followed by a spiral ascent to the main level courtyard. ‘We’d never seen...

read more